U četvrak, 7. maja, od 20 časova, Infostudhub organizuje besplatan webinar na temu podcast-a i potencijala ovog formata u našem regionu.

Podcast forma je nastala još 2005. godine (zvanično) i po definiciji podrazumeva audio sadržaj koji je dostupan za preuzimanje putem interneta, rađen u seriji epizoda, gde se pratioci podcasta mogu automatski obavestiti o svakoj objavljenoj epizodi. Od te 2005. godine do danas u svetu postoji više od milion različitih podcast emisija, a ovaj format sluša više od 7 miliona ljudi.

U Srbiji, podcast format postoji već nekoliko godina i polako dobija na popularnosti. Danas, kod nas postoji preko 60 podcast emisija a svaki dan ovaj format dobija više na popularnosti.

U ovom webinaru pričamo sa Vladimirom Radinovićem, jednim od osnivača platforme podcast.rs koja je prva platforma koja okuplja podcaste iz Srbije i regiona na jedno mesto.

Pričamo o razvoju ovog formata, razvoju publike, prednostima, manama, potencijalu tržišta i još mnogo toga.

O Predavaču

Vladimir Radinović je osnivač platforme podcast.rs i dugogodišnji radio futurolog i preduzetnik. Njegov rad je uvek bio na granici između radija i digitalnih medija. Kao ekspert u obe oblasti radio je sa širokom paletom medijskih organizacija, biznisa i inicijativa kao što su Radio Slobodna Evropa, Gimlet, NPR, AMARC i B92.